tiistai 25. marraskuuta 2014


Uusi pedagogiikka – tekemällä oppien

 Horeca- tiimi on päättänyt uudistaa pedagogiikkaansa perustutkintoon valmistavassa koulutuksessa. Ajatuksena on, että uudistus etenee oman oppimisemme myötä myös muihin tutkintoihimme. Tavoitteena on kehittää koulutusta niin , että opiskelijat oppivat  mahdollisimman paljon tekemällä ja toimimalla keittiöissä ja erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.  Perinteistä luokkaopetusta  vähennnetään ja muutetaan toimintaan ja tekemiseen.  Rakennamme ja luomme yhdessä opiskelijoiden kanssa oppimateriaalia ( esim. reseptit, opiskelijoiden tekemät videot, kuvat ) hyödyntäen uutta tietotekniikkaa mahdollisimman luovasti ja monipuolisesti .  Opettajan rooli muuttuu entistä enemmän ohjaajaksi ja suunnan näyttäjäksi ja laskeutuu pois tiedon jakajan alustalta.
Kirjaamme omaa oppimis- ja kehittämisprosessia tänne blogiin. Matkamme alkoi jo Repovedeltä ja olemme jo kerran kokoontuneet miettimään miten tästä etenemme. Olemme myös rohkeasti kertoneet tuntojamme,  jopa pelkojamme. Seuraava askel on  joulukuun tiimipäivä, jossa suunnittelemme asiaa tarkemmin.   Maaliskuussa aloitamme uusien opiskelijoiden kanssa uudenlaiset toimintamallit. Olemme luvanneet toisillemme, että tällä matkalla on lupa  myös erehtyä ja mokata.

”Tie vain jatkuu jatkumistaan
ovelta mistä alkavan sen näin.
Nyt se on kaukana edessäpäin,
jos voin, sitä joudun seuraamaan
jaloin innokkain vaeltaen
kunnes se taas tien suuremman kohtaa
paikassa johon moni polku johtaa.
Mihin sitten? Tiedä en.”

- Bilbo Reppuli-
Taru Sormusten herrasta

2 kommenttia:

  1. Uusi ajattelutapa vaatii meiltä rohkeutta astua epävarmuuteen, mutta samalla luottaa siihen, että oppijat ottavat aktiivisen ja vastuullisen roolin. Meidän yhden englannin ryhmän kokemuksesta voin kertoa, että suurin kiitos tällaisesta lähestymistavasta tulee opiskelijoiden kiitoksista: ihanaa, ei kirjoja vaan toimintaa, ihan oikeita työelämän tehtäviä. Rohkeasti eteenpäin ja uskoa omaan ajatukseen!

    VastaaPoista
  2. Juuri näin, meillä on kokonaan uusi toiminta-/työympärisyö käytettävissä, rohkeasti mukaan toimintaan.

    VastaaPoista