sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Avoimeen digitaaliseen maailmaan!

Komppaan täysin Arin ja Iiriken kirjoituksia! Meidän pitää kiiireeestiii sukeltaa avoimeen digitaaliseen maailmaan, innostuneena ja ideoiden uutta!  Meillä on kaikki valmiudet ottaa uudet välineet käyttöön, meille on rakennettu väylät ja hankittu sadalla tonnilla laitteita. Nyt vain käyttämään niitä koulutuksissa ja tutkinnoissa. Olemme nyt ihan viime hetkillä, jos meinaamme pärjätä kilpailussa muiden ketterää kehitystä edustavien organisaatioiden kanssa. Löytyykö ideoita päästä lippu lappujen täyttämisestä, saadaanko tutkintojen dokumentointi pilviin? Näitä pohditaan tuotekehittäjissä, meillä ei ole enää varaa roikkua vanhoissa perinteissä (vakka ne ovatkin niin tuttuja ja turvallisia...).  Aiomme ottaa käyttöön ihan ilmaisohjelman sovelluksen, jotta opettelisimme tämän käyttöä. WinhaProta ei ole varaa odottaa vuoden 2016 alkuun!

Arin kirjoitukseen viitaten, olisi tosiaan kiva kuulla luokista naurua ja iloa, opiskelijat kävelisivät, olisivat liikkeessä ja kumpa niitä olisi siellä luokissa vain ihan vähän... muut olisivat jossain muualla kuin seinissä.

Näitä kokoonnutaan miettimään joukolla heimon väellä maanantaina klo 15.30 Kaikki mukaan. Sikaidea on kiva, onko  meillä muita, jotta voisimme voittaa parhaan idean palkinnon? Kirjoitelkaa tänne blogiin ideoitanne :)

9 kommenttia:

  1. Saako toisten heimojen blogeihin viestejä?

    VastaaPoista
  2. Saa näköjään :). Minulla oli tässä viikko sitten luokassa draamaesityksiä ja ihmiset tosiaan nauroi, käveli ja toimi :). Ei ollut tosin digivälineitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Saa kommentoida ja pitääkin! Kiva, kun olet laittanut kommetteja tänne. Hyvä juttu, että olet tehnyt erilaista tuntia! Tuosta pitää laittaa viestiä jakoon, ja hyvä ehdotus myös ensi viikon ideoihin!

      Poista
    2. Hei!

      Olisi joskus ihana vielä osallistua draamapedagogiikan opetukseen. Toivottavasti sekin joskus mahdollistuu. Olen jo monia vuosia tehnyt näitä juttuja Sammonkadulla ja aina oli ongelmana laitteet ja tilojen puute. Suoraan sanottuna jossain vaiheessa leipäännyin, kun laitteet ei toiminut ja joutui raahaamaan kameroita ymv. laitteita luokasta ja kerroksesta toiseen. Olen aina toivonut, että olisi yksi luokka, jossa näitä asioita voisi toteuttaa. Paikka, missä voisi esittää erilaisia asiakaspalvelutilanteita tmv juttuja. Ollaan sitä myös tiimissä puhuttu. Tässä viime sessiossa oli mukava nähdä, kuinka kaikki meni eteen esiintymään ja kuinka käsikirjoitukset syntyivät naurun raikuessa. Aiheena ei ollut esiintymistaito, vaan vuorovaikutus ja reklamaation hoito. Kaksi merkoryhmää yhdessä, pieninä ryhminä, työsti tehtäviä. Eli ei tullut oppilaillekaan mitään angsteja aiheisiin liittyen.Toivotaan, että näitten face-to face-tilanteidenkin kehittämistä edelleen arvostetaan, sillä kyllä työelämässä vielä paljon ollaan kasvokkainkin asiakkaan kanssa. Ja luulenpa, että tulevaisuudessa sen arvo taas kasvaa ja kuunneltuani bissness-päivässä viime viikolla erästä nuorta miestä, joka asiasta puhui palavasti, niin oma käsitykseni sai vain vahvistusta. Onneksi me nyt saimme nuo IPadit, ja kun ehtii kunnolla perehtymään sen kaikkiin toimintoihin, niin voi ottaa ne luokkiin käyttöön oppilaillekin juuri näissä draamajutuissa. Olisi myös loistavaa, jos me henkilökunnan kesken tehtäisiin tällaisen draaman ja filmauksen avulla joitain filmejä, joita näytämme opiskelijoille. Luulenpa, että meidän omat "filmitähdet" saisivat suuren suosion opiskelijoiden keskuudessa. Voisi tehdä aluksi filmin meidän henkilökunnan tehtävistä jollain tavalla. Jokaista filmattaisiin omien töittensä parissa ja videolla sitten kerrottaisiin kuka on kuka ja video näytettäisiin uusille opiskelijoille. Sen voisi tehdä pienempinäkin sessioina. Tämän voisi liittään meidän Palvelukonseptin kehittämiseen. HUHHUH! Nyt alkoi ideaa pukkaamaan :). Antaako Burana siivet? Taidan mennä oman heimon blogiin. Ei vaan, toivottavasti ideaa pystyttäisiin jalostamaan. Meillähän on jo teetetty opiskelijoilla markkinoinnillisia filmejä.
      Seija

      Poista
  3. Itse koin isoksi ongelmaksi informaation kulun (tai kuluttomuuden) talossamme. sekä siäinen että ulkoinen info.Sen eteen olen tehnyt seuraavaa: ollut mukana opasteiden suunnittelussa , kutsunut koolle osan lakkautuneesta muuttoryhmästä ja nimennyt sen Talotiimiksi (Hanna M, Vesa R ja mä (Vivi)). Tarkoitus on toimia työrukkasena käytännön asioissa. Toisena ajatuksena on Talon porinakorin saaminen käytäntöön. Korin vastaava on liian laajalle leviävä, joten tarvitsemme tänne paikallisen "Leelian lepotuolin". Testasimme talotiimissa Lyncin vastaavaa ominaisuutta, mutta se ei toistaiseksi tuntunut ihan parhaalta. Onnistuisiko Outlookin kautta? Kuka tietäisi sellaisen simppelin väylän, joka antaa selkeän ilmoituksen, kun sinne on lisätty kommentti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyviä uusia asioita viety eteenpäin! Tuo paikallinen Leelian lepotuoli / porinatori on hyvä idea. Korin porinatori on meistä monissa asioissa kaukana. Miten sasimme tuon ideasi toimimaan?

      Poista
    2. Ja kokoonnumme kaikki yhteen tiistaina 2.12. kello 12.00 alkaen esittelemään innovaatioitamme ja keskustelemaan, jatkotyöstämään, oppimaan toisiltamme. Saamme lisäksi nauttia lopuksi oman leipomon innovaatiosta kahvin kera. tervetuloa!

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Moniko tietää meillä Sammonkadulla jo parina vuonna toteutuneesta joulukalenterista? Siinä jokainen halukas on omien ideoidensa mukaisesti tehnyt työhuoneestaan joulukalenteriluukun. Toteututamme sitä myös tänä vuonna Svinhulla. Vesa ja Vivi ovat tehneet listausta siitä, missä huoneessa ja minä joulukuun päivänä kulloinkin on jotain tapahtumaa. Mian, Pekan ja minun huoneessa nro 224 on kalenteri avoinna ainakin klo 12-15, jolloin kaikki ovat tervetulleita ottamaan osaa kalenterin juttuun :).

    VastaaPoista