perjantai 21. marraskuuta 2014

Myyttiset mobiililaitteet

Ari toivoi, että yhtä nappia painamalla tapahtuisi paljon asioita ja harmitteli Office-maailman hitautta ja kömpelyyttä. Tähän ajatukseen on helppo yhtyä täältä hallinnon maailmasta. Käytössämme on monia erilaisia hallinnon ohjelmia eivätkä ne juuri keskenään keskustele, ainakaan minun taidoillani käytettynä. Jokainen pitää avata erikseen, näpyttelyä on paljon ja tekstit pieniä. Raportteja tai tallennettuja hyväksymisiä ei näe jälkeenpäin, tai niiden ottamiseen tarvitaan eri käyttäjät. No, omaan napaan voi tietysti katsoa osaamisen suhteen ja katsonkin mutta mistä aika ja kiinnostus tämän osaamisen virtaviivaistamiseen?

Tuleeko se mobiililaitteita käyttämällä, voi tulla ja tuleekin varmasti mutta ei ihan heti, eikä ilman käyttäjien innovaatiota ja osaamisen jakamista. Omalla I Padillani en edes yritä tehdä edellisen kaltaisia työasioita, vaikka tiedänkin, että jotkut siinä onnistuvat. Älypuhelinkaan, huolimatta Office-paketistaan ei ole niiden hoitamiseen kätevä. Mutta ei valittamista tämän enempää, tarvitsen oppimisen rohkeutta.

Olemme Repoveden retken innoittamina hankkineet Palvelut-yksikköön 100.000 €:lla mobiililaitteita ja niiden käytössä sovellettavaa tekniikkaa opettajien ja opiskelijoiden käyttöön. Ne tuovat meille tekemisen iloa ja oppimisen rohkeutta. Toimikaamme tässä reilulla asenteella, osaamista jakaen, uutta innovoiden ja huolehtien, että "kaveria ei jätetä".

"Me muutamme maailman"

2 kommenttia:

  1. Peukutan Iiristä näiden mobiililaitteiden käytössä uutta innovoiden, jotta löydämme uusia tapoja tuottaa, ylläpitää, jakaa ja käsitellä tietoa.

    Sillä emme pääse eteenpäin, että yritämme tehdä tablettilaitteista ja älypuhelimista PC:n jatkeita Wordeillä ja Exceleillä.

    VastaaPoista
  2. Minäkin peukutan Iiristä. Välillä tuntuu vaikealta näiden vimpuloiden käyttöönotto, mutta kun vaan rohkeasti kokeilemme ensin eka kerran hapuillen, toisen kerran jälkeen olemme jo varmempia ja kolmas kerta tekee jo ammattilaisen! Ei kannata kuitenkaan pitää pitkää väliaikaa vaan ihan päivittäin ...
    Ja Aria peukutan myös. Ei oteta tablettia wordin käyttöön vaan nyt kun se kädessä, kokeillaan kaikke uutta, vaikka ensin pelaillen...

    VastaaPoista